WELCOME TO PARADISE - Colombia Filter
Detailní popis produktu
Tato káva pochází z farmy El Diviso, kterou spravuje Nestor Lasso. Farma se rozkládá na 18 hektarech, z nichž 15 ha je osázeno kávovníky a 2 ha tvoří lesy. Pěstuje se zde široká škála odrůd, včetně caturra, colombia, castillo, tabi, pink bourbon, red bourbon, yellow bourbon, bourbon ají, caturra chiroso, geisha, sidra, java a pacamara. Celkem zde roste 80 000 kávovníků v nadmořské výšce 1 700–1 850 m n. m. Nestor využívá fully-washed, semi-washed a natural metody zpracování.
Rodinná tradice a inovace
Nestor je třetí generací pěstitelů kávy. Jeho dědeček José Uribe farmu založil a díky úsilí celé rodiny se podařilo vybudovat moderní zázemí pro zpracování výběrové kávy. Po letech experimentování dokázali standardizovat procesy tak, aby dosáhli vyšší kvality a tím i lepšího finančního ohodnocení, což jim umožnilo vysazovat nové odrůdy.
Zpracování kávy
Káva se sklízí výhradně v plné zralosti (24–26 brix), přičemž nezralé a přezrálé třešně se ručně odstraňují.
1. Oxidace – Káva fermentuje 48 hodin v plastových nádobách, kde se třešně mísí s vyloučenými šťávami.
2. Čištění – Třešně se ponoří do studené vody, aby se odstranily nečistoty.
3. Tepelný šok – Omytí 50 °C teplou vodou a následné anaerobní kvašení v plastových nádobách po dobu 80 hodin při 35 °C. Přidává se kvasinka Saccharomyces cerevisiae T58, běžně používaná v pivovarnictví pro zvýraznění chuťového profilu.
4. Sušení – Nejprve se třešně suší 12 hodin v mechanické sušičce, poté 15 dní v parabolických sušárnách, dokud se nedosáhne požadované vlhkosti.
Díky preciznímu přístupu a inovativním metodám vzniká káva s výrazným a unikátním chuťovým profilem.
Doplňkové parametry
Kategorie: | VÝBĚROVÁ KÁVA |
---|---|
Chuť: | Exotické |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.