WELCOME TO PARADISE - Colombia Filter

Novinka Exotické
490 Kč 2 190 Kč od 490 Kč
Varianta

KVĚTINY | JASMÍN | MALINY

Farma: El Diviso

Producent: Nestor Lasso

Region: Patalito, Huila

Odrůda: Caturra Chirosso

Zpracování: yeast fermented, thermal shock, anaerobic natural

Cupping scóre: 87

Příprava: filtr 

 

Vaši objednávku upražíme v úterý nebo čtvrtek (objednávky do půlnoci předchozího dne) a následující pracovní den vyexpedujeme. Pro zaručení maximální čerstvosti prodáváme kávu pouze jako zrnkovou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tato káva pochází z farmy El Diviso, kterou spravuje Nestor Lasso. Farma se rozkládá na 18 hektarech, z nichž 15 ha je osázeno kávovníky a 2 ha tvoří lesy. Pěstuje se zde široká škála odrůd, včetně caturra, colombia, castillo, tabi, pink bourbon, red bourbon, yellow bourbon, bourbon ají, caturra chiroso, geisha, sidra, java a pacamara. Celkem zde roste 80 000 kávovníků v nadmořské výšce 1 700–1 850 m n. m. Nestor využívá fully-washed, semi-washed a natural metody zpracování.

Rodinná tradice a inovace

Nestor je třetí generací pěstitelů kávy. Jeho dědeček José Uribe farmu založil a díky úsilí celé rodiny se podařilo vybudovat moderní zázemí pro zpracování výběrové kávy. Po letech experimentování dokázali standardizovat procesy tak, aby dosáhli vyšší kvality a tím i lepšího finančního ohodnocení, což jim umožnilo vysazovat nové odrůdy.

Zpracování kávy

Káva se sklízí výhradně v plné zralosti (24–26 brix), přičemž nezralé a přezrálé třešně se ručně odstraňují.

1. Oxidace – Káva fermentuje 48 hodin v plastových nádobách, kde se třešně mísí s vyloučenými šťávami.

2. Čištění – Třešně se ponoří do studené vody, aby se odstranily nečistoty.

3. Tepelný šok – Omytí 50 °C teplou vodou a následné anaerobní kvašení v plastových nádobách po dobu 80 hodin při 35 °C. Přidává se kvasinka Saccharomyces cerevisiae T58, běžně používaná v pivovarnictví pro zvýraznění chuťového profilu.

4. Sušení – Nejprve se třešně suší 12 hodin v mechanické sušičce, poté 15 dní v parabolických sušárnách, dokud se nedosáhne požadované vlhkosti.

Díky preciznímu přístupu a inovativním metodám vzniká káva s výrazným a unikátním chuťovým profilem.

Doplňkové parametry

Kategorie: VÝBĚROVÁ KÁVA
Chuť: Exotické

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: