Už jsi ochutnal/a naše NOVINKY? Objednáš je na pár kliknutí v sekci "VÝBĚROVÁ KÁVA"!

NAMASTE - India Filter

Sladké
360 Kč 1 490 Kč od 360 Kč
Varianta

KARDAMOM | ZELENÉ JABLKO | MANDARINKA

Farmář: Saif Gundikhan

Lokalita: Chikkamagalur

Nadmořská výška: 1400 m.n.m.

Odrůda: Chandragiri

Zpracování: anaerobic natural

Příprava: Filtr

 

Vaši objednávku upražíme v úterý nebo čtvrtek (objednávky do půlnoci předchozího dne) a následující pracovní den vyexpedujeme. Pro zaručení maximální čerstvosti prodáváme kávu pouze jako zrnkovou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

SAIF GUNDIKHAN

Saif je součástí třetí generace, která se věnuje pěstování kávy. Poté, co v roce 2015 získal magisterský titul v oboru managementu na Leeds Beckett University ve Velké Británii, pracoval Saif krátce pro společnost Tesco v Leedsu ve Velké Británii a poté se vrátil zpět do Indie, aby řídil kávovou farmu. Kde žije se svými rodiči a manželkou.

Kávu pěstuje se zvláštním důrazem na udržitelnost a používá šetrné pěstitelské postupy k přírodě. Kávovníky jsou pěstovány ve stínu několika různorodých druhů stromů, které jsou z velké části původní.

Farma se nachází v indické oblasti Baba Budan Giri. Příběh vypráví, že Baba Budan, súfijský světec, který se v roce 1670 vracel z pouti do Mekky, propašoval z Jemenu zpět do Indie sedm kávových zrn (v té době bylo nezákonné vyvézt kávová semena z Arábie) a zasadil je v pohoří Čandradrona v Karnátace.

Farma sousedí s tygří rezervací Bhadra a poskytuje útočiště mnoha druhům ptáků, hmyzu, plazů a obojživelníků. Funguje také jako koridor pro mnoho divokých zvířat.

 

O KÁVĚ

Všechny odrůdy z nabídky zemědělců KaadKaapi bez ohledu na umístění jejich farmy jsou 100% arabiky. Ale možná pro snazší pochopení potenciálu těchto, ne tak známých odrůd, je dobré se podívat, co znamenají písmena a číslice v jejich názvech.

Všechny loty z farmy Gundikhan jsou odrůdy chandragiri. 

Chandragiri – je kříženec odrůd Villa Sarchi a Hibrido de Timor. Jedná se o poměrně novou odrůdu, která si v posledních letech získává velký zájem. Zrna jsou větší než u ostatních indických odrůd a kvalita šálků je často předčí. To je důvod, proč mnozí zemědělci, když přijde čas, používají chandragiri k přesazování svých zemědělských ploch.

Naturálně zpracovaná káva, u které proběhla anaerobní fermentace po dobu 72 hodin. Následně jsou kávová zrna sušena na vyvýšených lůžkách uvnitř polyhousu po dobu 20 dní.

Doplňkové parametry

Kategorie: VÝBĚROVÁ KÁVA
Chuť: Sladké

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: