COLOMBIAN RHAPSODY - Colombia Filter
Detailní popis produktu
Inmaculada Coffee Farms provozuje projekt s názvem Fellows’ Farms, který spojuje výrobce kávy s vysokou kvalitou a kombinuje jejich znalosti a odbornou expertizu k vytvoření některých z nejlepších káv v Kolumbii. Tento projekt se odehrává v jejich moderním mlýně v Pinchinde.
Získali třešně od čtyř farmářů, kteří jsou jen dvě hodiny daleko v oblasti Cauca. Platí jim vysoké ceny za třešně na farmě na základě procenta zralých třešní, které obdrží. Tým z Inmaculdy komunikuje s producenty a když jsou třešně připravené, posílají dolů náklaďák, aby je vyzvedl.
Jakmile káva dorazí do mlýna v Inmaculadě, prochází následujícími kroky:
-
Konečné třídění třešní a čištění
-
Káva fermentuje po dobu 6 dnů anaerobně v uzavřených nádobách, kde pH klesne z původních 4,78 na 4,35 a Brix z 15 na 8.
-
Káva je poté přepravena do sušárny, kde tým implementoval oreadory s vakuovým systémem k sušení kávy. Využívá proudění vzduchu v kontrolovaném prostředí k odstranění vlhkosti a vlhkosti v sušicích boxech, což umožňuje rovnoměrný a stabilní sušící proces. Oreadory jsou řízeny teplotou a vlhkostí.
-
Původně bude káva sušena 48 hodin, aby se odstranila počáteční vlhkost bez otáčení. Káva již není lepkavá a může být následně otáčena ve skříních 3x denně. Celková doba sušení je 15 dní.
-
Káva je poté nechána odpočinout a následně vakuum balena na farmě, aby byla připravena k exportu.
Inmaculada Coffee Farms se nachází ve vesnici Pichindé v okrese Cali, ve státě Valle del Cauca v Kolumbii. Tato oblast je obklopena národním parkem Farallones v pohoří Andes v nadmořské výšce mezi 1700 a 2000 metry.
Doplňkové parametry
Kategorie: | VÝBĚROVÁ KÁVA |
---|---|
Chuť: | Exotické |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.