Už jsi ochutnal/a naše NOVINKY? Objednáš je na pár kliknutí v sekci "VÝBĚROVÁ KÁVA"!

WONDERLAND - Sumatra Filter

Exotické
1 350 Kč 380 Kč od 380 Kč
Varianta

ČERNÁ TŘEŠEŇ | KRVAVÝ POMERANČ |KARAMEL

Promývací stanice: Kerinci Gunung Tujuh

Oblast: Mount Kerinci, Sumatra

Odrůda: Sigarar Utang, Andung Sari

Nadmořská výška: 1400 - 1700 m.n.m.

Zpracování: Anaerobic Honey

Cupping score: 89

Příprava: filtrování

 

Vaši objednávku upražíme v úterý nebo čtvrtek (objednávky do půlnoci předchozího dne) a následující pracovní den vyexpedujeme. Pro zaručení maximální čerstvosti prodáváme kávu pouze jako zrnkovou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

S touto Anaerobic Honey kávou se družstvo Barokah snaží obohatit bohatou tradici své země rozšířením svých metod zpracování. Tato inovativní káva se vyznačuje výrazným ovocným a jemně alkoholickým profilem. Obrat z této kávy přispívá k projektu Farmgate Initiative.

Družstvo Koerintji Barokah Bersama má 320 členů, kteří žijí a hospodaří na plošině u paty sopky Kerinci na ostrově Sumatra. Tato sopka je součástí Pacifického ohnivého kruhu, kde je více než 450 sopek. Sopečné erupce zajišťují, že okolní krajina je úrodná a plná života díky bohaté vulkanické půdě.

Družstvo vede Triyono, který řídí zpracování a pražení kávy. Mají moderní pražírnu a laboratoř pro cupping hned vedle sušárny, kde kontrolují kvalitu svých plodin. Je neuvěřitelné, že družstvo bylo založeno teprve v polovině roku 2017. 

Na Sumatře roste počet iniciativ, kdy se farmáři organizují do družstev. Dříve neměli moc šancí vyjednat lepší ceny za svou kávu, ale v družstvech mohou sdílet zdroje, organizovat školení a vyjednávat lepší ceny. Během sklizně je káva ručně sbírána, většinou rodinou farmáře.

Po sběru je káva doručena do sběrného centra UPH, kde se třešně nakupují a zpracovávají před přesunem do centrálního zpracovatelského závodu. UPH funguje jako malá mycí stanice. Triyono dohlíží na činnosti kolem devíti UPH stanic, které družstvo vlastní.

U této Anaerobic Honey kávy jsou třešně nejprve ponořeny do vody a tříděny podle hustoty, poté se kladou na vyvýšené postele, kde pracovníci odstraní nezralé, přezrálé a poškozené třešně. Zralé třešně se poté uzavřou do neprodyšných plastových pytlů a skladují se v chladném, suchém prostředí (18-22°C) po dobu 7 dní.

Po 7 dnech jsou třešně zbaveny dužiny a znovu rozloženy na vyvýšené postele k sušení. Postele se nacházejí v kopulích, které chrání kávu před deštěm a silným sluncem. Tam se suší přibližně 20 až 23 dní. Po vysušení se káva probírá a ručně třídí.

Členové družstva mají pro svou kávu stálého odběratele. Na konci roku družstvo investuje zisky buď do infrastruktury pro zvýšení kvality, nebo je rozdělí mezi členy jako kvalitativní prémie.

Farmáři také dostávají technickou podporu a sazenice stromů, které poskytují stín jejich plantážím.

Pokud hledáte kávu s jedinečným ovocným profilem a zároveň chcete podpořit malé farmáře na Sumatře, tato káva je pro vás ideální volbou. Každý šálek vám přinese nejen skvělý chuťový zážitek, ale také přispěje k udržitelnému zemědělství a rozvoji místní komunity.

(Zkratka UPH v textu odkazuje na "Unit Pengolahan Hasil," což v indonéštině znamená "Jednotka zpracování produkce." Tato centra slouží jako sběrná místa, kde se nakupují kávové třešně od farmářů a kde se tyto třešně dále zpracovávají před jejich přesunem do centrální stanice. UPH funguje podobně jako malé mycí stanice, které se starají o prvotní fáze zpracování kávy.)

 

Doplňkové parametry

Kategorie: káva na FILTR
Chuť: Exotické

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: