Dearest gentle reader,jsme tu s dalším článkem a znovu jsme sáhli po rozhovoru. U kafe jsme se Filipa ptali na pár otázek o jeho cestě k výběrovce. Občas to bylo trochu na tělo, ale F. byl upřímnej a bylo to skvělý a myslíme, že i přínosný povídání. Díky za něj a ty už se, milý čtenáři, nenech rušit...
BLOG
Dearest gentle reader, pohodlně se usaď, připrav si svůj hrnek kafe, dneska ti přinášíme post o cestě zelenýho zrna až k nám do pražírny. Můžem začít? Pro většinu z nás je totiž velice známá ta část, od výběru upraženýho kafe podle způsobu přípravy/chuťovýho profilu/supr etikety nebo názvu, ...
Ahoj Chroaste! Dneska se spolu podíváme na kafe jakožto společenskej hybatel. Zní to trochu nafoukaně, žejo? Ale něco na tom fakticky je. Od legendy po fenomén Kafe je dnes neodmyslitelnou součástí našeho života. Denně si ji dopřávají miliardy lidí po celým světě, ať už jak...
BATCH BREW - CO TO VLASTNĚ JE? Zdravíme tě z CHROASTA, dneska ti chceme předat info o tom, co to vlastně je ten záhadnej BATCH [ beč], kterej všichni pijou. CO JE TO BATCH BREW? BATCH BREW (česky taky "překapávaná káva") je metoda přípravy kafe, která se vyznačuje jednoduchost...
CHROAST NA BARISTOJ ROKU 2024 Byla to jízda! V pátek 15. a v sobotu 16. března jsme se společně potkali na Baristoj roku, kterej se nově konal v prostorách sportovní haly Královka na Letné v Praze. Tahle každoročně nabušená akce přinesla nejen nabitej program plnej soutěží a workshopů, ale hla...